VIDEO: DRAMA NA SKAKAONICI U KULMU, STRAVIČAN PAD AUSTRIJSKOG LETAČA Teže je ozlijedio kralježnicu: ‘Nije osjećao noge’

Muller_997953S1

Austrijski skakač Lukas Müller (23) teško je pao na treningu uoči Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima na skakaonici u austrijskom Kulmu nakon čega je hitno prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Müller je u jednom trenutku izgubio kontrolu i pao nakon 120 metara leta, navodno zbog problema s opremom. Kako prenose austrijski mediji Müller je imao problema s jednom od pancerica. Prilikom pada je izgubio svijest, a prema prvim vijestima teže je ozlijedio kralježnicu. Bivši svjetski juniorski prvak hitno je prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

U bolnici su potvrdili kako je zadobio ozbiljnu ozljedu leđa s neizvjesnim posljedicama.

“Muller je bio bez svijesti, no ubrzo se probudio. Nije osjećao noge zbog čega je prebačen u bolnicu u Graz. Još je rano za procjene,” kazao je doktor Ulf Karner.

<blockquote class=”twitter-video” lang=”en”><p lang=”no” dir=”ltr”>Det har også vært et relativt stygt fall. Lukas Müller har pådratt seg en alvorlig ryggskade etter dette fallet: <a href=”https://t.co/dAwV24Vt5B”>pic.twitter.com/dAwV24Vt5B</a></p>&mdash; Petter Tenstad (@PetterTenstad) <a href=”https://twitter.com/PetterTenstad/status/687317896482140160″>January 13, 2016</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Mladi Austrijanac je na skakaonici u Kulmu, jednoj od najvećih na svijetu, pao i 2010. godine i to u kvalifikacijama. Pao je prilikom doskoka na 179 metara, no tada je prošao bez povreda.

Svjetsko prvenstvo u letovima održat će se od 15. do 17. siječnja. Zlato u pojedinačnoj konkurenciji brani Nijemac Severin Freund koji je 2014. u češkom Harrachovu slavio skokovima od 203,5 i 191,5 metara.

Aktualni svjetski rekorder je Norvežanin Anders Fannemel koji je u veljači prošle godine u norveškom Vikersundu doletio do 251,5 metara. Rekord Kulma drži Severin Freund skokom od 237,5 metara iz 2014.

Komentari

komentari

About Skijas