Tornik u pogonu, još tri žičare u radu na Kopaoniku i Staroj planini

Skijalište Tornik od danas ponovo otvoreno za skijaše i bordere. Na Kopaoniku i Staroj planini nove žičare u radu od danas.Krcmar

Ski centar Tornik na Zlatiboru od nedelje, 18. januara, ponovo radi za skijaše i bordere. Zahvaljujući novom snijegu koji je padao prethodnih dana i sistemima za umjetno osnježavanje, na stazama ima oko 20 centimetara utabanog snega. Ljubiteljima sportova na snjegu od danas je ponovo na raspolaganju šestosjedeća žičara, kao i staze Tornik i Čigota. Skijašima početnicima i najmlađima će na raspolaganju biti i ski poligon kao i bob na šinama i tjubing staza. Radno vrijeme centra je od 9 do 16 sati.

Na Kopaoniku su danas puštene u rad žičara Krčmar i ski lift Kneževske bare, kao i prateće staze. Sa novim snježnim pokrivačem visine oko 15 centimetara, kao i neprestanim radom sistema za umjetno osnježavanje, stvorili su se uslovi za puštanje u rad i ovih staza. Od danas će u ski centru Kopaonik skijašima i borderima biti na usluzi 15 žičara i 18 staza na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega. U toku je priprema i preostalih staza, koje će biti puštene u program rada čim se budu stekli uslovi. Za početnike i najmlađe radi ski vrtić, a posjetiocima su na raspolaganju i adrenalinski sadržaji.

Kada je Stara planina u pitanju, od danas je u pogonu i četverosjedeća žičara Babin zub, kao i pomoćni ski lift Rudine. Za skijaše i bordere pripremljena je staza broj 5. Pored ove staze, u ski centru rade i staze 7, 7a i 7b, kao i gondola. Visina utabanog snega na stazama je 30 centimetara.

Komentari

komentari

About Skijas