Svjetski kup u Flachau i Wengenu

Ivica_Kostelic_cro_Ski

Ovoga vikenda u Austrijskom Flachau skijašice su vozile slalom i veleslalom, dok su se skijaši u Wengenu borili u kombinaciji, spustu i slalomu

Ivica Kostelić ovoga je vikenda vjerojatno posljednji puta bio u Wengenu u svojstvu aktivnog natjecatelja. Mjesto u kojem je pisao povijest ovoga puta je drugačije miješalo karte, nudeći najboljem hrvatskom skijašu svih vremena neka druga zadovoljstva. U petak je u Wengenu vožena alpska kombinacija u kojoj je slavio Norvežanin Kjetil Jansrud ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala (naslovna slika) i Francuza Adriena Theauxa. Zaostaci od +0.04 i +0.13 dokaz su vrlo tijesne borbe na vrhu. Natko Zrnčić Dim u petak je s 11. mjestom i 24 osvojena boda bio najbolji hrvatski predstavnik u kombinaciji. Ivica Kostelić kombinaciju je završio na 24. mjestu, dok je Max Ullrich umalo uhvatio svoj prvi top 30 plasman u kombinaciji Svjetskog kupa.

Subotnji legendarni spust u Wengenu donio je brige za organizatore. Start utrke zbog lošeg je vremena bio spušten, a utrka je i u nekoliko navrata ometana te prekidana. U takvim okolnostima najbolje se snašao Aksel Lund Svindal, koji je po prvi puta pobijedio u utrci spusta na slavnom Lauberhornu. Drugo mjesto pripalo je AustrijancuHannesu Reicheltu, koji je bio svega 19 stotinki sekunde sporiji od pobjednika. Treće mjesto pripalo je također austrijskom skijašu, Klausu Kroellu, koji je za Svindalom zaostao +1.52.

Posljednja na rasporedu ovoga vikenda u Wengenu bila je utrka slaloma. Pobjeda je iznova pripala fenomenalnom Norvežaninu Henriku Kristoffersenu, koji je uhvatio svoju četvrtu slalomsku pobjedu (od ukupno pet voženih utrka slaloma ove sezone, nap.a.). Dominacija mladog Norvežanina bila je očita. Na drugom mjestu utrke završio je Talijan Giuliano Razzoli (+0.30), dok je na trećem mjestu završio njegov sunarodnjak Stefano Gross (+0.68). Najbolje plasirani Hrvat u utrci slaloma bio je također Natko Zrnčić Dim s 41. mjestom prve vožnje. Ivica Kostelić utrku je završio na 43. mjestu.

 

Komentari

komentari

About Skijas