Rajkovo, Majdanpek – Otvaranje ski sezone u subotu 23. januara

rajkovo_majdanpek

 

Napokon su se stvorili uslovi za otvaranje skijaške sezone na Ski centru Rajkovo kod Majdanpeka. Snijega ima dovoljno, svakodnevno se radi tabanje snega na stazama. Neslužbeno u četvrtak ili petak biti će testiranje da bi se od subote 23. januara 2016. službeno krenulo sa ski sezonom na ski centru Rajkovo Majdanpek.

Ovo će biti prva sezona nakon 10 godina neskijanja, ujedno ova godina je 30-ta od izgradnje ski centra i prve sezone skijanja na Rajkovu. Ski centar je građen 1984 i tokom 1985, a prva skijaška sezona je bila zime 1985/86.

Treba napomenuti da je kod Majdanpeka od 1982/83 godine postojala još jedna “Mala ski staza” koja se nalazila niže u Omladinskom naselju, koja je bila osvetljena i za noćno skijanje.

Jedna od otežavajućih okolnosti za ovaj ski centar je da postoje problemi sa redovnim čisćenjem puta iako se skijalište nalazi na svega 3 km od grada. Na ski centar se dolazi regionalnim putem R-104, a ovu dionicu puta Putevi Srbije smatraju dionicom 4. prioriteta. Ovu dionicu puta Poduzeće za puteve Zaječar čisti tek kada sve prethodne prioritete zadovolji. Čudno je to da turistički potencijal može da se svrsta u 4. prioritet. Ostaje nada da će ovaj problem biti riješen u korist svih skijaša, sportista, turista…

Ima i onih nestrpljivih koji su već probali stazu na Rajkovu.

Prenosi Skijanje.rs

Komentari

komentari

About Skijas