Pobjeda za Rebensburg u veleslalomu u Flachauu

Njemica stigla do pobjede u veleslalomu u austrijskom skijalištu. Ana Drev prvi put na postolju.image

Njemica Viktoria Rebensburg stigla je do 11. pobjede u karijeri u Svjetskom kupu, a prve poslije skoro tri godine pauze. Rebensburg se nalazila na drugoj poziciji posli prve vožnje, ali je fantastičnim drugim laufom stigla do trijumfa po veoma teškim uslovima koji su vladali na stazi Hermann Maier u Flachauu.
Sjajna druga bila je Slovenka Ana Drev koja se nalazila na vodećoj poziciji posli prve vožnje. Ovo je za nju najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu i prvi podijum. To je također i prvo postolje u Svjetskom kupu za Sloveniju ove sezone.
Treće mijestou Flachauu osvojila je Talijanka Federica Brignone, dok je četvrta bila Austrijanka Eva-Maria Brem. Sjajno peto mijestoi najbolji rezultat karijere pripalo je još jednoj Austrijanki, mladoj Stephanie Brunner. Na šestom, odnosno sedmom mjestu našle su se dvije Talijanke Nadia Fanchini i Francesca Marsaglia.
U Flachauu je tokom cijelog dana ponovo padao snijeg, ali su se uvjeti na stazi poboljšali početkom druge vožnje da bi se ponovo pogoršali i vidljivost smanjila pred start deset najboljih. To su iskoristile skijašice koje su startale ranije i značajno popravile svoje plasmane iz prve vožnje, dok je skupo koštalo neke od najboljih deset jer se od snijega skoro ništa nije vidjelo za vrijeme njihovih vožnji. Tako su jedna za drugom izletjele sa staze Lindsey Vonn i Irene Curtoni, dok je Lara Gut, četvrta posli prve vožnje, u donjem djelu staze napravila ogromnu grešku i praktično stala što joj je u finišu donijelo razočaravajuće 19. mjesto.
Poslije veleslaloma u Flachauu u poretku discipline u vodstvu je Eva-Maria Brem sa 392 boda ispred Lare Gut koja ima 362. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa u vodstvu je i dalje Lara Gut koja je današnjim rezultatom povećala prednost nad Lindsey Vonn na 50 bodova. Na trećem mjestu nalazi se Frida Hansdotter koja ima 89 bodova zaostatka za Švajcarkinjom.
Poslije trka u Flachauu, skijašice se sele u talijansku Cortinu d’Ampezzo gdje su na programu brze discipline.

Komentari

komentari

About Skijas