Kristoffersen najbolji i u slalom u Wengenu

Sjajni Norvežanin stigao do 4. slalomske pobede u Wengenu. Dalibor Šamšal odličan 22.

Henrik+Kristoffersen+Alpine+Skiing+Winter+q2Tt2i6VRNol

Nastavlja se dominacija Norvežana u Svjetskom kupu. Poslije pobjede Jansruda u petak u kombinaciji, Svindala u subotu u spustu, danas je taj niz nastavio Henrik Kristoffersen novom pobjedom u slalomu, voženom također u Wengenu. Ovo je mladom Norvežaninu već četvrta pobijeda u slalomu, od ukupno 5 trka koliko je voženo ove sezone. Opet je Kristoffersen demonstrirao sjajnu slalomsku formu. Prvo mjesto iz prve vožnje samo je potvrdio odličnim drugim laufom.

Najveći gubitnik ovog vikenda Svjetskog kupa je Marcel Hirscher. Ne samo što nije učestvovao u kombinaciji u petak (i tako propustio priliku da zadrži prednost u odnosu na Svindala u ukupnom poretku Svjetskog kupa) već danas nije uspio da završi 2. vožnju i tako ostao bez dragocjenih bodova na koje je sigurno računao. Hirscher je nakon prve vožnje zauzimao tek 10. mjesto, ali je u drugoj vožnji napravio grešku i ostao bez plasmana.

Konačno su Talijani imali razlog da se raduju jer su danas imali dvojicu skijaša na postolju, Giulianoa Razzolia iStefanoa Grossa.

Veliki skok u drugoj vožnji napravio je Jens Byggmark. Odličnom drugom vožnjom Švedjanin se sa 22. mjesta probio na kraju na četvrtu poziciju. Peto mjesto je pripalo Njemcu Felixu Neureutheru, dok je 6. bio Francuz Alexis Pinturault.

Kristoffersen je ovom pobjedom učvrstio vodstvo u poretku slaloma. Norvežanin sada ima 480 bodova, 140 više od Hirschera. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa u vodstvu je Svindal sa 816 bodova, 15 više od Hirschera.

Poslije trka u Wengenu, skijaši se sele u Kitzbuehel.

Komentari

komentari

About Skijas