Fischer tehnologije – Noviteti za sezonu 2015/16

Austrijski proizvođač ski opreme za predstojeću sezonu pripremio je niz noviteta i inovacija.

Fischer Profoil

Kao i svake godine, Fischer u sezonu 2015/16 ulazi osvježen sa mnogo noviteta, koje sportaši, skijaški zaljubljenici i znalci znaju cijeniti. Upravo ti noviteti doprinose boljem kvalitetu, performansama i još većem zadovoljstvu na snijegu.

Linija RC4 WORLDCUP je u znaku BLACK BEASTa. Nov, upadljiv dizajn, sa kontrastom crne i Fischerove svima dobro poznate žute boje, je dokaz da Fischer proizvodi ne samo odlične, već i dizajnom privlačne proizvode.

Fischer RC4 WC SC

Fischer-ova kolekcija se ne može zamisliti bez serije PROGRESSOR. U sezoni 2015-16 ova serija je još više unikatna, i to sa tehnologijama AIRT TEC TI i RAZORSHAPE,  koje daju dodatnu vrijednost Progressor skijama, pored već poznate tehnologije dvostrukog radijusa (Dual Radius System). Skije PROGRESSOR od  ove sezone neće biti poznate samo po svojim odličnim voznim sposobnostima već i po svojoj izuzetno maloj težini.

Fischer Progressor F19 Ti

 

Fischer Progressor tehnologije

 

Tehnologija AIR TEC TI je prisutna i kod serije MOTIVE. All Mountain skije ne poznaju granice: uređeni i neuređeni tereni, brzo mijenjanje sniježne podloge. Zbog toga skije nisu opremljene samo sa Allmountain Rocker tehnologijom, već  i sa AIR TEC TI tehnologijom. Rocker pomaže lakšem ulasku u zavoj i većoj plovnosti same skije, dok  AIR TEC TI osigurava manju težinu skije i odlične vozne karakteristike.

Fischer Motive serija

Još u prošloj sezoni, Fischer je napravio ogroman napredak na području turno skijanja. U sezoni 2015/16 glavna inovacija je PROFOIL. PROFOIL je  Fischerova tehnologija, odnosno Fischerova verzija kože za turno skije, koja dijelujena principu „crown“ tehnologije, koja dolazi iz svijeta nordijskog skijanja gdje je Fischer neosporno broj 1. Glavne karakteristike ove tehnologije su poboljšana efikasnost i manja uporaba energije prilikom penjanja.

Fischer Profoil

 

Fischer Profoil tehnologija

 

Iz sezone u sezonu se Fischerova linija za dame poboljšava i osvaja svoje mjesto na skijalištima. Tako je na renomiranom World Ski testu, u kategoriji univerzalnih ženskih skija, pobjedu odnijela Fischerova ženska skija Trinity, dok je u kategoriji “Ladies High Performance“ najvišu ocjenu dobio Fischerov ženski model  C-LINE DIVINE.

Skije C-LINE DIVINE su izrazito lagane, ali uz to stabilne i torziono veoma otporne. Sa  RACETRACK TUNE.IT tehnologijom  su moguća individualna podešavanja sendvić konstrukcije, dok dodatni karbonski plašt osiguravaju stvarno odlične vozne karakteristike.

 

 

Komentari

komentari

Austrijski proizvođač ski opreme za predstojeću sezonu pripremio je niz noviteta i inovacija. Kao i svake godine, Fischer u sezonu 2015/16 ulazi osvježen sa mnogo noviteta, koje sportaši, skijaški zaljubljenici i znalci znaju cijeniti. Upravo ti noviteti doprinose boljem kvalitetu, performansama i još većem zadovoljstvu na snijegu. Linija RC4 WORLDCUP je u znaku BLACK BEASTa. Nov, upadljiv dizajn, sa kontrastom crne i Fischerove svima dobro poznate žute boje, je dokaz da Fischer proizvodi ne samo odlične, već i dizajnom privlačne proizvode. Fischer-ova kolekcija se ne može zamisliti bez serije PROGRESSOR. U sezoni 2015-16 ova serija je još više unikatna, i to…

Review Overview

Sveukupan dojam

Summary : Po svim testiranjima za sada slobodno možemo dati prolaznu ocijenu od čak 90% ili ocijena 9.0 od mogućih 10. Sve detaljno uskoro, ali definitivno nećete promašiti sa ni jednim izborom

User Rating: Be the first one !

About Skijas